Ontwikkelbedrijf Webego presenteert zich aan collega’s VPwerkt en HWwerkt!

In het kader van de business case ‘Harmonisatie ontwikkelaanbod Zuid-Hollandse Delta’ heeft Ontwikkelbedrijf Webego van de gemeente Goeree-Overflakkee op 19 april de collega’s van Voorne-Putten (VPwerkt)en Hoeksche Waard (HWwerkt!) in Middelharnis ontvangen. Het bedrijf presenteerde zich aan de hand van een aantal voorbeelden van ontwikkellijnen in de praktijk.

Zelf ervaren
Webego zet de ontwikkellijnen Techniek & Bouw, Vervoer & Logistiek, Detailhandel, Facilitair en Groen in om inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt te ontwikkelen naar werk. Deelnemers van de ontwikkellijnen lieten de gasten zien hoe hun werkzaamheden op de ontwikkellijn er in de praktijk uitzien. Even waren de collega’s van Voorne-Putten en de Hoeksche Waard zelf kandidaat op een ontwikkellijn. Zo konden zij ervaren hoe Webego, op een methodische wijze en met het nodige enthousiasme, inwoners werknemers- en vakvaardigheden aanleert die relevant zijn voor de arbeidsmarkt.

Slim samenwerken
Het ontwikkelaanbod van Webego is door de samenwerking binnen de Regio Deal nu ook beschikbaar voor kandidaten van VPwerkt en HWwerkt!. Zo is er meer keuze om aan te sluiten op de kwaliteiten, behoefte en het ontwikkelpotentieel van de kandidaten. En waarom zou je alles zelf doen als leerwerkbedrijf als je daarvoor ook bij de buren terecht kunt? Dat is slim samenwerken. Op 17 mei gaan de collega’s van Webego op bezoek bij VPwerkt en vervolgens bij HWwerkt!. De uitwisseling van kennis, ervaring én kandidaten op het ontwikkelaanbod is begonnen, net als de samenwerking tussen de drie leerwerkbedrijven op de drie Zuid-Hollandse eilanden.

 

Het laatste nieuws

Nieuws uit programmalijn duurzaamheid

Binnen de programmalijn Duurzaamheid spelen mooie projecten. Bij de Beroepscampus in Sommelsdijk op Goeree-Overflakkee bijvoorbeeld, krijgen leerlingen lesprogramma’s over circulariteit. Een ander mooi initiatief is Stichting Tiny Houses GO. De stichting start met de ontwikkeling en bouw van circulaire tiny houses. Deze initiatieven op Goeree-Overflakkee krijgen ondersteuning van de Regio Deal.

Gratis drinkwater tappen in de Zuid-Hollandse Delta kan op steeds meer plekken

Tijdens het wandelen of fietsen een bidon vullen met lekker, schoon drinkwater. Op steeds meer plekken in de Zuid-Hollandse Delta kan dat al. Het plan is om op minimaal 30 plekken in de regio watertappunten aan te leggen of bestaande watertappunten te koppelen aan het netwerk van recreatieve wandel- en fietsroutes rond het Haringvliet. De afgelopen periode kwamen er al verschillende watertappunten bij, waaronder twee in Hellevoetsluis, drie in Goeree-Overflakkee en één in de Hoeksche Waard.

Derde Onderwijstafel te gast bij STC MBO College Brielle

De afgelopen weken zijn op het gebied van Onderwijs & Arbeidsmarkt weer een aantal mooie business cases goedgekeurd en leuke initiatieven geopperd. De behoefte aan samenwerking blijft bestaan. Daarom waren vele vertegenwoordigers van vo- en mbo-scholenscholen en van het ministerie van OCW voor de derde Onderwijstafel op 15 december te gast bij het Scheepvaart en Transport College (STC) MBO College in Brielle. Collegedirecteur Ellen Lok was de gastvrouw.

Ondernemers te gast bij Beroepencampus Goeree-Overflakkee

Op woensdag 23 november 2022 vond van 16.30 tot 18.00 uur de Ondernemerstafel Goeree-Overflakkee 2022 plaats in de Beroepscampus aan de Langeweg 111 in Middelharnis. De bijeenkomst georganiseerd door scholen van de Beroepscampus, de Regio Deal Zuid-Hollandse Delta, de gemeente Goeree-Overflakkee, de Federatie Ondernemersverenigingen Goeree-Overflakkee (FOGO). Ook wethouder Berend Jan Bruggeman van Goeree-Overflakkee was aanwezig.

Business cases in de programmalijn Onderwijs & Arbeidsmarkt

In de afgelopen nieuwsbrieven heeft u al een en ander kunnen lezen over een paar business cases die binnen de programmalijn Onderwijs & Arbeidsmarkt (O&A) zijn gestart. Maar er speelt nog veel meer in deze programmalijn van de Regio Deal Zuid-Hollandse Delta (ZHD). Hieronder leest u korte impressies van nog een aantal van de business cases die goedgekeurd en in uitvoering zijn of op punt van beginnen staan.

Practoraat Bodem en Water in de regio!

Sinds 1 september is Patrick Asmawidjaja aangesteld als practor Water en Bodem bij Yuverta in Dordrecht. Zoals een hbo een lector heeft, is er op het mbo een practor. De practor is dé hoofdonderzoeker binnen het practoraat van het mbo en heeft als taak om de samenwerking tussen praktijk, onderzoek en onderwijs te versterken. Men is dan ook erg enthousiast over de mogelijkheden die de Regio Deal Zuid-Hollandse Delta hen biedt.