Datum: 17 juli 2024

Locatievoorstelling Grondproeven voedt gesprek over toekomst akkerbouw

Op Boerderij Landzicht in Strijen is van vrijdag 27 september tot en met zaterdag 12 oktober de muzikale locatievoorstelling Grondproeven te zien. Het theatergezelschap 5eKwartier toont de veranderingen in de akkerbouw door de ogen van een familiebedrijf.

Tussen de scènes door genieten de aanwezigen van een driegangendiner met groenten van de aangrenzende akkers in de hoofdrol.

Culinair muziektheater
Tussen de kuubskisten wordt gespeeld, gemusiceerd en gekookt. Grondproeven gaat over diepe wortels, nieuwe uitdagingen en meebewegen met de natuur. In de muzikale locatievoorstelling strijden 2 generaties akkerbouwers voor de toekomst van het familiebedrijf. Een jonge boerin wil zorgen voor een gezonde bodem door niet meer te spuiten. Terwijl de temperatuur stijgt en het steeds droger wordt, vreest haar vader voor het mislukken van de oogst.

Tijdens de voorstelling bereiden en serveren de chefs ter plekke kleurrijke en smakelijke gerechten, met groenten van de aangrenzende akkers in de hoofdrol. Tussen de scènes door geniet het publiek van de rijke smaken van de nazomer, terwijl zij uitkijken over het land.

Boer en consument met elkaar verbinden
Waarom schakelen akkerbouwers wel of niet om naar duurzame teelt? Deze vraag staat in de locatievoorstelling centraal én nodigt het publiek uit zich te verplaatsen in de uitdagingen van de telers. De consument bepaalt met zijn of haar koopgedrag mede hoe en wat er in de toekomst geteeld wordt. Tijdens het eten en geïnspireerd door de voorstelling gaan boer en consument hierover in gesprek.

Heeft u een agrarische achtergrond of bent u een (biologische) boer? Schuif dan aan als tafelgast en ontvang een vrijkaart. Via grondproevenpr@gmail.com kunt u zich hiervoor aanmelden.

Bijdrage vanuit de Regio Deal
Vanuit de regionale samenwerking wordt in de programmalijn Agrifood ingezet op het toekomstbestendig maken en verduurzamen van de landbouw. Theatervoorstelling Grondproeven kon dan ook op financiële steun rekenen vanuit de Regio Deal.

Kijk op www.grondproeven.nl voor meer informatie, de speeldata en de kaartverkoop.

Laatste Nieuws