Toekomstbestendige technieksector in Zuid-Hollandse Delta

Hoeksche Waard

Illustratie Golvende lijnen

De instroom van geïnteresseerden bij techniekbedrijven in de regio te laten stijgen. Zodat er voldoende gekwalificeerde arbeidskrachten beschikbaar zijn om het werkaanbod aan te kunnen, nu en in de toekomst. Ontwikkeling van een traineeship, promotievideo’s en een basisopleiding technisch vakmanschap en een maatwerktraject.

Wat is de kracht van de regio in dit project?

Samen kennis en ideeën uitwisselen en initiatieven versnellen en versterken. Het resultaat is een vitale arbeidsmarkt waar iedereen een kans krijgt en waar ondernemers duidelijk eigenaarschap tonen voor zowel de korte als de lange termijn. 

Initiatiefnemers

de vo-scholen in de Hoeksche Waard (vertegenwoordigd door Actief College en Helinium), mbo-onderwijs (Da Vinci College), vertegenwoordigers van het bedrijfsleven uit Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Voorne-Putten (onder andere Ondernemers-vereniging O-HW), gemeenten Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Nissewaard en Voorne aan Zee. Sterk Techniek Onderwijs (GO/HW, Voorne-Putten/Rozenburg), Metalent en Techniek NL.

Status afgerond

Stand van zaken

Productie-promotievideo’s van 10 techniekbedrijven en een compilatievideo over techniek in HW. Er is een basisopleiding technisch vakmanschap en een maatwerktraject ontwikkeld. De ontwikkeling en introductie van het mbo-traineeship techniekbedrijven is gestopt. In samenwerking met De Beroepentuin zijn er sinds 2023 vier techniekleerlijnen in Oud-Beijerland beschikbaar.