Datum: 28 augustus 2024

Maak kennis met Stichting Toekomstgericht Boeren

De afgelopen jaren is er in onze regio hard gewerkt aan het verbinden van boeren en de bouw, wat resulteerde in de oprichting van Stichting Toekomstgericht Boeren. Dit is een netwerk van boeren en eindafnemers op de Zuid-Hollandse eilanden, die vezels (willen) verbouwen voor gebruik in de bouw.

Uitnodiging
Stichting Toekomstgericht Boeren nodigt ondernemers in de agrarische sector graag uit om dinsdag 3 september kennis te maken en met elkaar in gesprek te gaan over de rol die de stichting voor de boer heeft. Onderwerpen die deze dag aan bod komen zijn:

  • Gewassen voor bouwmaterialen:
    De gewassen die ontwikkelaar VORM in Mijnsheerenland laat telen om als bouwmateriaal te gebruiken.
  • Onkruidbestrijding:
    Methoden van onkruidbestrijding bij sorghum, zonnekroon (met maïs), miscanthus en tarwe.
  • Stroketen ontwikkelingen:
    Updates over het opzetten van een duurzame stroketen.
  • Toekomst van CO2-credits:
    Ontdek de mogelijkheden van CO2-credits bij de teelt van miscanthus.
  • Demonstratie:
    Live demonstratie van de Haybuster en het hakselen van sorghum.

De bijeenkomst vindt plaats op perceel Vorm in Mijnsheerenland. U bent van harte welkom om vrij in te lopen tussen 11.30 en 13.30 uur en kunt genieten van heerlijke Hoeksche frietjes. Bent u van plan te komen? Stuur dan een mail naar r.holtman@vorm.nl.

Bijdrage vanuit de Regio Deal
Vorig jaar vond er in de Hoeksche Waard ook al een bijeenkomst plaats voor agrariërs over het telen en verwerken van speciale gewassen voor bouwmaterialen in het kader van biobased bouwen, met andere woorden: bouwen met natuurlijke bouwstoffen. In Mijnsheerenland is het gewas sorghum het eerste gewas waarmee geëxperimenteerd is. Dit experiment paste binnen de doelstellingen van de regionale samenwerking. Het kon dan ook op financiële steun rekenen vanuit de Regio Deal.

Laatste Nieuws