Datum: 17 september 2024

Uitnodiging Regio Dag ZHD

Samen voor een krachtige regio! Op woensdag 2 oktober 2024 vanaf 16.00 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Regio Dag ZHD. Een middag en avond waarop we u graag op de hoogte brengen van ontwikkelingen, initiatieven en projecten in de Zuid-Hollandse Delta, die bijdragen aan de brede welvaart.

We laten een aantal concrete resultaten zien van projecten binnen de huidige Regio Deal. En we kijken samen met u vooruit, naar onze nieuwe Regio Deal ‘Next Step’. Op welke thema’s gaan we ons focussen? Hoe zorgen we ervoor dat de 300.000 inwoners in ons gebied hier ook in de toekomst prettig leven, wonen en werken? En hoe gaan we de samenwerking in de Zuid-Hollandse Delta verder vormgeven en versterken? Daar gaan we graag met u over in gesprek.

Programma

16.00 – 16.15 uur:
Inloop
Welkom door voorzitter van de regionale samenwerking Zuid-Hollandse Delta, Foort van Oosten.

16.15 – 17.30 uur:
Opgaven in de Delta en de meerwaarde van samenwerking
Prof.dr. Frank van Oort is verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en geeft zijn visie op sturing op brede welvaart. We gaan samen met hem in gesprek over de opgaven in onze regio en de meerwaarde van samenwerking. We bouwen hierbij voort op de input die we hebben opgehaald tijdens de radenbijeenkomst van 15 maart 2023. Input die ten grondslag ligt aan het ambitiedocument voor de regio en de nieuwe Regio Deal. Welke ontwikkelingen verbinden ons?

17.30 – 18.15 uur:
Netwerkmoment

Ontmoet medebestuurders vanuit de andere gemeenten, het onderwijs en ondernemers in onze regio. Muziekgroep Pekel speelt liedjes met rake teksten over de Delta. Studenten van het Praktijk College serveren u lekkere hapjes.

18.15 – 18.45 uur: 
Stand van Zaken Regionale Samenwerking
Programmamanager Regio Zuid-Hollandse Delta (Nicolette van Waart) brengt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de Regio Deals binnen de Zuid-Hollandse Delta. Hoe gaat de nieuwe deal eruitzien? Op welke thema’s gaan we ons focussen de komende vier jaar?

18.45 – 20.30 uur:
Inspirerende themasessies

In themasessies zoomen we specifieker in op bepaalde thema’s en programmalijnen. Voor iedereen is deelname aan de sessie ‘Samenwerken in de Delta’ gegarandeerd. Daarnaast kunt u zich aanmelden voor een van de volgende sessies:

  • Programmalijn Duurzaamheid & Agrifood: over circulair bouwen en vezels telen voor de bouw;
  • Programmalijn: Onderwijs & Arbeidsmarkt: over de ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt en de rol van het onderwijs daarbij.
  • Programmalijn Landschap & Toerisme: over het duurzaam inrichten van recreatiegebieden.
  • Praktijk College: leraren geven u een rondleiding door het Praktijk College. Hoe gaat het onderwijs hier in de praktijk?

20.30 – 21.00 uur: 
Afsluiting
Met elkaar, muziek en een drankje sluiten we deze Regio Dag ZHD af. Daarbij stellen we elkaar de vraag: Wat neemt u mee terug de regio in?

Praktisch

We zijn trots dat we dit jaar te gast mogen zijn bij het Praktijk College Spijkenisse, E. van Dintelstraat 11, 3201 KX Spijkenisse. De Regio Dag is van 16.00 tot 21.00 uur. Graag ontmoeten we u om 16.00 uur, maar aansluiten vanaf 17.30 of 18.15 uur is ook mogelijk.
Om alles zo goed mogelijk voor u te organiseren, vragen we u aan te melden via deze link:

AANMELDEN REGIO DAG ZHD 2024

We zien uit naar uw komst!

 

Laatste Nieuws