Archiven

Vitale recreatieparken en jachthavens

De Zuid-Hollandse Delta is rijk aan recreatieterreinen, campings en jachthavens. Wanneer deze verouderen, kan het zorgen voor een negatieve spiraal voor de omgeving. Daarnaast kunnen recreatieterreinen, campings en jachthavens aantrekkingskracht hebben op ondermijnende activiteiten. Door kennis en informatie hierover met elkaar te delen, houden we de verblijfsrecreatie in de ZHD vitaal en ondermijning buiten de deur. In de Regio ZHD is daarvoor een project gestart dat loopt tot en met 2024.

Natuurlijk overnachten in de delta: Delta Nomads

Op Voorne-Putten hebben enkele recreatiebedrijven de handen ineengeslagen om het aanbod ‘natuurlijk overnachten’ in de delta te versterken. Zij lanceren een nieuw product op het eiland: ‘Delta Nomads: de wilde parels van de delta op jouw manier ontdekt.’ Delta Nomads staat ook voor verbinding van bijzondere plekken: de Delta Nomads overnachtingplekken kenmerken zich door hun eigen bijzondere verhaal. Samen vormen de plekken een wilde en soms ruige route.

In naam van Oranje… Beleef de geschiedenis in Brielle!

Brielle is de stad van de vrijheid, de “Eersteling der Vrijheid” al 450 jaar. Op 1 april 1572 ramden de Geuzen de Noordpoort en verjoegen de Spanjaarden. Dit moment is het kantelpunt in de Tachtigjarige oorlog en is de basis van het Nederland zoals we het nu kennen. Binnenkort is een stukje van deze geschiedenis op een bijzondere manier te beleven.

Dromen langs de oevers van het Haringvliet

In Nederland is een uitgebreid netwerk van wandelpaden. In onze omgeving is er een wandelknooppuntennetwerk voor Voorne Putten, een voor de Hoeksche Waard en een voor Goeree-Overflakkee. Naast zulke lokale wandelnetwerken bestaan er in Nederland 17 Lange Afstand Wandelpaden en 21 Streekpaden. Streekpaden zijn meerdaagse tochten in een bepaalde streek van Nederland. De streekpaden variëren in lengte van 80 km (Texelpad) tot 260 km (Drenthepad). Deze routes zijn erg in trek bij wandelaars.

Gratis drinkwater tappen tijdens een wandel- of fietstocht in de Zuid-Hollandse Delta

Bij een watertappunt kun je gratis drinkwater tappen. Dit kan al op meer dan 1.900 plekken in Nederland. Zo kunnen gebruikers makkelijk tijdens het fietsen, wandelen, hardlopen of recreëren een waterflesje gratis met vers kraanwater vullen. Dat is handig onderweg, het voorkomt plastic afval en is lekker én gezond.

Extra budget voor 9 ondernemers in de programmalijn Landschap en Toerisme

Goed nieuws voor een groot aantal ondernemers die bij de programmalijn Landschap en Toerisme, een project of nieuw initiatief hebben ingediend! Zij wilden daarmee in aanmerking komen voor extra budget voor hun plan. Hiervoor was namelijk een bedrag gereserveerd van totaal 250.000, - euro. Negen van de totaal 27 ingediende plannen, krijgen hiervoor nu daadwerkelijk budget.

Toerisme en recreatie staat in het teken van erfgoed

In de regio Zuid-Hollandse Delta is veel erfgoed te vinden. Dit zijn belangrijke monumenten, vooral van maritieme en militaire achtergrond. Denk aan forten en bunkers, maar ook aan vestingwerken en zelfs een Droogdok. We willen dit erfgoed graag behouden voor de toekomst. Daarnaast hebben deze erfgoedobjecten ook een grote toeristische waarde. Door met de projecten in de Regio Deal ons in te zetten voor het toegankelijk maken van het erfgoed en op de exploitatie en de organisatie ervan, willen we het aantal toeristische bezoekers en de gemiddelde omzet vergroten.

LTO enthousiasmeert achterban over Regio Deal

Maandag 13 september waren de drie eilanden Hoeksche Waard, Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee gezamenlijk te gast bij het online webinar van Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO). In dit webinar werd gesproken over de kansen van de samenwerking in de Regio Deal Zuid-Hollandse Delta. Deze samenwerking biedt agrariërs vergaande mogelijkheden.