Datum: 9 juli 2024

Veerdienst Haringvliet keert terug in zomermaanden 2024 en 2025

In de zomermaanden van 2024 en 2025 zal de toeristische veerverbinding "Veerdienst Haringvliet" weer varen. Het team van zeilschip Linquenda II staat klaar om recreanten en toeristen te verwelkomen voor een tochtje over het Haringvliet in de maanden juli en augustus en tijdens een aantal weekenden in september.

25 meter lang zeilend binnenvaartschip
De veerdienst verbindt de bestemmingen Hellevoetsluis, Middelharnis en Tiengemeten met elkaar en is uitgegroeid tot een populaire attractie voor fietsers en wandelaars in deze regio. Wat deze veerdienst zo bijzonder maakt, is dat je je bevindt op een 25 meter lang zeilend binnenvaartschip, een klipperaak gebouwd in 1914. Wethouder Aart Jan Spoon van gemeente Voorne aan Zee en tevens bestuurlijke vertegenwoordiger van de Regio Zuid-Hollandse Delta, bracht een bezoek aan de eigenaren en exploitanten van het schip, Jan en Simone Ruitenga. Hij is blij met de veerdienst; “Door de gastvrije ontvangst van de familie Ruitenga ervaar je de overtocht als een uitje op zich”.

Mooie bestemmingen
Het schip meert aan bij verschillende bestemmingen rondom het Haringvliet die voor fietsers en wandelaars het bezoeken waard zijn. Denk aan het pas vernieuwde bezoekerscentrum op eiland Tiengemeten, de winkels en de markt in het pittoreske Middelharnis of de vesting en de historische haven van Hellevoetsluis.

Regiodeal Zuid-Hollandse Delta
De veerdienst Haringvliet is mede mogelijk gemaakt met geld vanuit de regiodeal Zuid-Hollandse Delta. In dit project werken de gemeenten Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Nissewaard en Voorne aan Zee samen met het Rijk om diverse doelen te behalen, waaronder het creëren van een levendig natuur-, beleef- en recreatiegebied waar het gehele jaar verblijf en recreatie plaatsvindt. Met dit project verbinden we recreatie en toerisme rond het Haringvliet.

Veerdienstinformatie
 Kijk voor informatie over de veerdienst op  www.opvoorneputten.nl/veerdienstharingvliet. Er wordt tijdens de zomerperiode gevaren, zowel doordeweeks als in het weekend. Voor een overtocht kan contact opgenomen worden met Simone Ruitenga via telefoonnummer 06-46440113.

Laatste Nieuws